Presentation av laget

Maria Andersson och Meadowlark Sneezy

 Jag är otroligt stolt, glad och tacksam över att vi blivit uttagen till det svenska lag som ska åka till Angelsey i Wales!
Min hund Meadowlark Sneezy/Bailey är 4 år och min första hund jag tränat i apportering och varit på jakt med. Hon är en otroligt härlig och lättlärd tik med mycket drag i, ibland med en egen vilja… Vi har hunnit utvecklats till ett team nu och vill fortsätta att utveckla oss mera. Eftersom vi var nya i retrievervärlden när vi började för 4 år sen, har vi fått fin hjälp av många duktiga instruktörer.
Vi började vår bana med B-prov och några wt:n, men tävlar nu mest i SGL´s prov, både Working Test och Field Trial. Det är så roligt och utvecklande att se hundarna jobba i sitt rätta element! Vi har b.la. vunnit ett wt novice stake, ett wt open stake, fått ett COM i Field Trial all age och även blivit 2:dre vinnare i ett Field Trial novice stake. Vi har även tävlat i lag i Apportera för livet och i Tullgarn, vilket inte resulterade i pris men en nyttig erfarenhet. Det är så roligt att tävla i lag då man kan diskutera, peppa och hjälpa varandra till bästa resultat. Vi tog också mod till oss och åkte till England förra sommaren för att träna för Mark Demaine. En helt otrolig upplevelse både natur- och träningsmässigt och vi växte massor under den vecka och utvecklade vårt samarbete. Detta var tänkt som en hobby men har blivit lite som en ny livsstil, så utvecklande att träffa duktiga instruktörer och likasinnade på träningar och tävlingar.
Ett stort tack till SGL för möjligheten att få åka och vara med i Angelsey, samt att få många nya erfarenheter och lärdomar. Vi ska kämpa och göra vårt allra bästa samt stötta och peppa våra lagkamrater!

Leif Wilhelmson och Searover Bass Q’Exter

Jag heter Leif Wilhelmson och är gift med IngMarie. Vi bor på en liten gård i Bredared utanför Borås.
Vi har alltid haft jakt hundar men min första Labrador skaffade jag 2003 och har för tillfälle 2 st Labradorer och 1 Tax.
Jag är glad att jag fick tävla med Exter på uttagningen till Angelsey och det är med stor ödmjukhet som jag ska föra Gudrun Anstrens Searover Bass Q Exter i SGL’s lag till Angelsey.

Exter, Searover Bass Q’Exter, är en underbar 6-årig svart hanhund som älskar att apportera på jakt såväl som med dummies. Denna så kallade Qbuse är oerhört samarbetsvillig, effektiv, har bra näsa och är ärlig. Han hade en tuff höst med mycket apportering på olika jakter och under våren har han startat på flera prov med genomgående stabila resultat, inkl vinster, på både walked-up som stations-WT. Han ser verkligen fram emot att få träna mycket inför tävlingen i Angelsey och kommer att göra sitt allra bästa!

Marie-Louise Gissberg och Starsholmas Solway

Jag är så glad och tacksam för denna möjlighet att få ingå i laget som representerar Sverige i Angelsey.
Min hund, Starsholmas Solway (Breeze), är nu 3år. Hon är en hängiven hund som i samarbete vill göra rätt. Hon arbetar som att varje apport är den sista. Tack vare det har vi vunnit ett Novice stake och fått COM i Open stake.
Tränings/tävlingsintresset började för tio år sedan med Jaktyrans Gale som vunnit lagtävlingar på Tullgarn och Apportera för Livet.
Dessa erfarenheter lär mer än man tror och ger bara en liten försmak av vad som komma skall! Även Breeze har hunnit få erfara lagarbetets spänning här hemma. Erfarenheten att ha rest och tränat med Breeze i England under flera veckor känns också bra, med allt vad det innebär.
Med detta i bagaget och vidare träning hoppas jag att vi kan tillföra i detta fina lag.

Birgitta Staflund-Wiberg och Meadowlark Pergite

Poppy är en fyraårig tik som var andraplacerad vid uttagningen på Lilla Träskaten, en poäng efter vinnande Marie-Louise Gissberg och Starsholma Solway. Min nästa hund Dave, Drumgoose Klinkhammer var ytterligare ett poäng efter henne.
Båda är fieldtrialvinnare i UK, och Poppy är placerad i open stakes.
Jag ser fram emot att tävla på Angelsey show tillsammans med ett sammansvetsat lag!

Åsa Davidsson och Castlemans Tonga

Det känns fantastiskt roligt att ha blivit uttagen till laget som ska åka till Wales och Angelsey! Lagtävlingar är något av det roligaste jag vet och det känns väldigt inspirerande att få ingå i ett sådant starkt lag av duktiga förare och hundar.
Min hund Castlemans Tonga, ”Tod”, är en fyraåring hane som jag hade turen att få köpa som valp av Philippa Williams. Tod är en hund som jag hade längtat efter i många år, jag hade tidigare börjat träna apportering med min bruna labbetik, men ville ha en hund med lika mycket engagemang för jaktapportering som jag.
De senaste fyra åren har jag fått chansen att lära mig och utvecklas massor inom mitt intresse tack vare Tod och alla människor jag träffat på under vägen. Så många duktiga instruktörer jag lärt mig av och alla jag tränat och tränar med som generöst delar med sig av sin kunskap. Det är väldigt roligt att ha en hobby där man får träffa så många likasinnade och inspireras av alla duktiga ekipage vi har i landet idag.
Vi som är nya inom retrieverjakt har idag fantastiska möjligheter att lära oss och utvecklas tack vare att föreningar som Swedish gundog league finns. Ett stort tack till SGL för möjligheten till fortsatta lärdomar och utveckling genom chansen att åka till Angelsey. Jag och Tod ska göra vårt bästa för att förtjäna vår plats i laget, stötta våra lagkamrater och träna hårt!