Förbered din hund

 Anglesey WT testområde är den tuffaste marken av alla de internationella lagtävlingarna i UK och Nordirland. Det är inte avstånden som är långa utan det är marken som sådan som är tuff. Marken har högt tjockt gräs, flera staket/stängsel och en damm. Man går en slinga tillsammans med en från något av de andra lagen och två domare. Markeringar, dubbelmarkeringar och dirigeringar mixas.

Alla som deltar i uttagningarna ska ha samma information och chans att förbereda sina hundar för uppgifternas art och svårighetsgrad. Det du kan förbereda hunden på är att markera och ligga kvar i högt tjockt gräs. Ju mindre handling desto bättre. Förbered den också på att gå blint diagonalt över damm och staket, att inte ta landvägen hem.

Den skall kunna skickas över staket, fortsätta över en damm, upp på mark och ta sig samma väg tillbaka.
Den skall kunna markera på linje.
Markering framför staket, två skott. När markeringen är hämtad skall hunden gå samma väg, men över staketet och fortsätta tjugo trettio meter till en blind.
Den behöver vara en duktig markör.

Din hund skall hoppa utan problem, även staket som den inte vet i förväg är där. Träna alltså inte på samma staket och samma apporter. Hunden syns inte alltid, så man måste lita på att hunden tar anvisningen och är trygg i den.

 

 

.....

.....

 Din hund behöver ATC

OBS!  Glöm inte att ansöka om ATC, Authority to Compete, använd länken här: https://www.thekennelclub.org.uk/registration/authority-to-compete-atc/

Även om man inte blir uttagen så gäller hundens ATC-nummer hela hundens liv, det är alltså inte kopplat till någon speciell tävling. Om din hund är importerad från UK och har brittisk exportstamtavla behövs inte ATC.

Tänk på att Crufts hundutställning är i mars och mängder av utländska hundar ska ha ATC tills dess. Så beställ nu, vänta inte. Att det står att ansökan är för Crufts eller andra hundutställningar ska ni inte hänga upp er på, det är helt enkelt den vanligaste anledningen till ansökan men den krävs för tests och trials också.

Vaccination

Vad gäller? Just nu vet ingen eftersom situationen för britterna är oklar. Vad gör man då bäst?
Man går till sin veterinär, begär vaccination med Rabisin vet (INTE Nobivac Rabies eftersom det vaccinet inte når upp i 0,5 efter 30 dagar enligt Intervet)
och insisterar på att de beställer hem det om de inte har hemma.
Efter 30 dagar tar man ett blodprov för att kolla titrarna, det provet sänder din veterinär till SVA.
Gör detta nu. Vänta inte, om något krånglar vill du ha tid att rätta till det.

Vem får delta?

För att delta i uttagningarna måste du vara medlem i SGL och ha en hund registrerad i FCI-klubb t ex SKK.

 Anglesey är ett fantastiskt ställe i en fantastisk miljö och med ett WT som håller högsta klass. Vi har många duktiga förare och hundar i Sverige så ta chansen och pröva dina vingar och blicka västerut!

SGL önskar alla lycka till på uttagningarna i vår och vi är övertygade om att vi kommer skicka ett starkt lag med laganda och väl förberedda hundar.

Styrelsen för Swedish Gundog League
FT kommittén