Grattis Katarina och Bertie!

The International Gundog League Retriever Society. 2019 Championship.

29 november

På väg hem efter en semester i UK som skulle vara i sex veckor men som blev lite längre.. 
I måndags fick jag och Bertie gå in på linjen på The Championship med nr 2 på armen. Bertie gör två fina apporter på måndagen och vi är vidare till dag 2.
Dag 2 går vi in i tredje rundan och vår första apport är över en damm. När Bertie är halvvägs över skjuts en fasantupp som hamnar snett bakom honom. Min reptilhjärna säger att den är tillräckligt långt bort, dvs tar du den så åker vi ut , Bertie tyckte annorlunda och tänkte minsann inte lyssna. Så min orutin och att Bertie är olydig avslutar höstens saga. Är jag besviken? Ja just där och då. Vinnarskallen var ju påslagen.

Just nu är jag bara fantastiskt glad över att ha kvalificerat oss genom att vinna ett 2-dagars open, varit med till dag 2 på flera prov, avslutat ett 2-dagars med CoM, vinna ett 1-dags open som gör att Bertie blir GBFTCH och till slut vara med till dag 2 på championshipet.

Stort tack för alla heja, tumhållningar och grattishälsningar!! Jag är helt överväldigad av det./ Katarina Ljungquist

Very Best of luck from Roger Phillips!

24 november 

Katarina Ljungquist

Remember my wise words , weeks ago Please believe in Bertie he is such a natural dog , with a handler to compliment him . Whatever happens at the IGL Championship you have already written in the Swedish History books of being the first Swedish person ever to qualify for the Championship and also the first Swedish person ever to make up a GBFTCH , what an achievement .
Tomorrow remember you have the same chance as the other 60 dogs , do not fear anybody , you and Bertie are as equal as the rest of the qualifiers . Enjoy your experience and the VERY VERY BEST OF LUCK , for next three days my lovely friend . 👍🇸🇪🇸🇪🇸🇪

//Roger Phillips

Vi firar med er igen Katarina och Bertie!

13 november 2019

 Ett stort grattis från Swedish Gundog League till vår NP domare Katarina Ljunquist och hennes fantastiska prestation under hösten i UK. Hennes hund Bertie är nu GBFTCH och vi är så otroligt glada över hennes framgång. Och stolta såklart, Katarina är medlem och aktiv i vår klubb vars mål är att skapa prov så lika hemlandets som möjligt och därigenom skapa förutsättningar att förbereda svenska ekipage på vad som krävs för att ha framgångar i rasernas hemland.
Vi gläds, vi är stolta och vi firar med dig Katarina!

Den 13 november startade Katarina och Bertie ett endagars Open stake på Golden Retriever Club of Scotland och dom vann och Bertie blev alltså GBFTCH Meadowlark Humpty Dumpty!
Domare var Mr Ally Kennedy (panel A), Mrs Gaynor Gent (panel A) ,Mr Keith Barnes (panel B) och Mr Declan Boyle (panel B).

Så här skriver Katarina!

"I onsdags startade jag och Bertie på vårt sista prov (förutom det där helt obegripliga nästa vecka :-)), Golden Retriever Club of Scotlands endags open stake på Drummond Estate i Skottland. En fantastisk dag med -3 på morgonen, snö på bergen och solsken. Inget vi är bortskämda med just nu när allt är blött och lerigt.

Bertie gör fint jobb under hela dagen, spikar sina markeringar och tar sina dirigeringar med minimal hjälp från mig. Jag ser honom inte vid nedslagsplatserna utan kan bara se till att han hamnar på vad jag bedömer vara rätt ställe och säga till honom att jaga där. Sitter lugnt driven med rapphöns som kommer bakifrån och skjuts rätt över huvudet på oss. Accepterar att bli buren över ett högt staket med taggtråd av en snäll viltbärare som är starkare än jag är.

Vid prisutdelningen vet jag att de två övriga som har avslutat med sex apporter också har gjort bra jobb. Prisutdelningen görs bakifrån och när tvåans namn läses upp så blir det väldigt många känslor. Jag och Bertie har återigen vunnit. Helt overkligt och det går bara inte att hålla tillbaka tårarna. Det blir ett snörvel-tal

Min fina Bertie och jag har haft en höst som känns som en saga värdig Askungen. Vi har haft tur med lottningarna, varit med till dag två på flera prov och avslutat tre prov. Bertie kan nu lägga den finaste titeln till sitt namn.

Om en vecka åker vi upp till Skottland igen. Den 25:e ska vi gå in på linjen i den finaste tävlingen man kan vara med på. Vi ska gör vårt bästa och jag ska njuta varenda sekund tillsammans med min fina Bertie.

GBFTCH Meadowlark Humpty Dumpty" ️

 

Vi i SGL lyfter på hatten och firar med dig Katarina!

5 oktober 2019

I dag skriver en av våra medlemmar och tillika ny NP domare historia. Katarina Ljungquist vinner Strathmore Gundog Clubs 24 hundar 2-dagars prov i Skottland under idel skotska domare. I den tuffaste konkurrens, i den tuffaste av marker vinner Katarina med Meadowlark Humpty Dumpty sin biljett till IGL Championship i november. Vi är otroligt stolta och vet att Katarina redan förra året efter att ha vunnit sitt Novice i Clwyd Retriever Club tackade SGL och våra prov som en perfekt förberedelse för vad som krävs. Att vinna i UK som svensk är stort. Att vara först med att kvalificera sig är inget mindre än fantastiskt! Vi gratulerar Katarina och kommer att hålla alla tummar för henne i Skottland på IGL!
Meadowlark Humpty Dumpty är uppfödd av Janne och Birgitta Wiberg och är en svart hane efter GBFTW DKFTCH DKJCH SE(a)JCH Lakedown Diawl Bach undan Batmoors Leadhills Ale.
Vi i SGL lyfter på hatten och firar med dig Katarina!

"Tack!! Jag har inte fattat riktigt vad som har hänt 
Men att få gå in och ställa sig på linjen på IGL är något jag fantiserat om när jag varit ute med hundarna. Nu är det verklighet!
SGL har en stor del i detta. Vår verksamhet ger en fantastisk möjlighet att vara väl förberedd för start i UK och det ska vi fortsätta jobba för.
/Katarina Ljungqvist
"

Strathmore WGC`s tvådagarsprov

Efter dag ett:

Så här skriver Strathmore Working Gundog Club:
"Strathmore WGC held there 2 day at Glamis
9 dogs required for day 2
I Palmer -Marhystin King
K Forgie - Jocksburn Bonnie handled by D Forgie
P Brown - Abbottshall Mosquito handled by M Brown
K Ljungquist - Meadowlark Humpty Dumpty
M Rolland - Leacaz Isle of Rum at Cardy
L Haynes - Kellasbrae Rusty of Cairngryffe handled by K Haynes
WG Steel - Jocksburn Maddox
A Rees - Fendawood Ecclestone of Delfryd
P Farmer - Dunside Coll
Good luck Tomorrow to all !
Full report tomorrow"

Så här skriver Katarina!
"Shit vad häftig dag! Bara att starta på ett 2-dagars har varit stort. Att vara med till dag 2 i det här sällskapet gör att jag får nypa mig i armen. Tack för alla heja! Vi ska gå in i morgon och njuta
Terrängen i Skottland går inte ens att beskriva utan måste upplevas. De första två fåglarna som Bertie fick var markeringar där jag fick skicka och hoppas att han gör jobbet. Ingen chans att handla en hund i ormbunkar, stora enbusksnår med nålar, hög ljung och en mark som definitivt inte är plan. Och Bertie gör jobbet min fina hund."

Och efter dag två....

Så här skriver Strathmore Working Gundog Club:
"We had our two day open on some exceptional challenging ground , with our thanks to the Earl of Strathmore and Keeper Adam Smith and his team of guns , bag carriers etc .
To our Judges who have given up two days , J Douglas, D Leitch, R Fair & J McNeice our Dogsteward Erica Munro-Ferguson many thanks again
To our sponsors CSJ Dogfood , Mr & Mrs Farmer for the 5star accom /lunches etc for judges.
AWARDS
1st & Youngest Dog in awards& Guns Choice to K Ljungquist - Meadowlark Humpty Dumpty
No 2nd award
3rd A Rees - Fendawood Ecclestone of Delfryd
COM & Best Scottish Yellow P Farmer - Dunside Coll"

Så här skriver Katarina!
"Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag ska skriva i det här inlägget. Jag är så sjukt stolt över vad min hund och jag själv presterat över två dagar. Att vinna ett 2-day open stake och kvalificera sig till IGL. Det kommer nog ta ett tag innan jag fattar det här.
Kuvertet som jag håller i handen på bilden visar sig innehålla inbjudan samt entry form till IGL. Vinnartrofén har delats ut sedan 1963!! dvs när jag föddes. Shit, snacka om retrieverhistoria. Bertie fick dessutom Guns Choice samt Youngest Dog/Bitch in Awards.
STORT TACK till alla som kommit med heja-rop innan och gratulerat idag Av någon konstig anledning så ser jag inte de inlägg ni gör på min tidslinje så jag tackar så här istället.
STORT TACK till mina vänner som supportar, sparrar, skrattar, gråter och svettas med mig
Och till Janne och Birgitta. Tack för att ni finns och för min fina, fina Bertie. Alla våra älskade hundar samlade i en!!!"

 

Så här skriver Strathmore Working Gundog Club:
"Well done today to Katarina ljungquist and GB OFTW Meadowlark Humpty Dumpty. Katarina is a regular visitor to HKGS and now is the first Swede to ever qualify for the IGL championship in the uk. Well done to Katarina and Bertie and breeder Birgitta Staflund-wiberg.Swedish retriever history has a new page as of today. The two day open stake was the Strathmore gundog club in Scotland in good Company. All the best for the IGL HKGS"

 

 

 

 

 

GBFTCH Meadowlark Humpty Dumpty SE10876/2016

Efter/Sire:GBFTW DKFTCH DKJCH SE(a)JCH Lakedown Diawl Bach  S26262/2009 
Undan/Dam: Batmoors' Leadhills Ale SE15387/2010
Uppfödare: Birgitta Staflund-Wiberg och Jan Wiberg, Kennel Meadowlark

Meriter Field Trial: 
2018 North West Labrador Retriever Club, Novice: 2nd och Guns Choice
2018 Clwyd Retriever Club, Novice: 1st
2018 Swedish Gundog Leauge,  All Aged: 1:e placerad
2019 Strathmore Working Gundog Club, Two day Open: 1st & Youngest Dog in awards& Guns Choice
2019 Golden Retriever Club of Scotland, One day Open: 1st 
2019 GBFTCH
2019 Kvalificerad till IGL Championship

Stort grattis även till Berties uppfödare!

 

Fler bilder...