SGL Klubbmästerskap 2021

Swedish Gundog League - Mästerskap 2021

13-14 oktober höll SGL sitt årliga mästerskap på Stora Markie gods i Anderslöv. Att arrangera ett mästerskap är ett hästjobb – ett arbete som börjar direkt efter föregående års mästerskap. Efter Coronaåret 2020 ett år då så mycket fick ställas in, däribland mästerskapet, var det så roligt att åter igen kunna anordna mästerskapet som planerat. Att vi dessutom kunde välkomna fyra brittiska domare, tre panel A och en panel B gav mästerskapet en extra krydda. Richard Beckerleg, Steven Cullis, Keith Bedford och Diana Stevens utgjorde vår eminenta och välmeriterade domargrupp.

 32 hundar var anmälda till Mästerskapet och efter ett antal strykningar på grund av skador, löp och andra bekymmer kom 27 till start.

Första dagen bjöd på fina fasaner i det vi kallar ravinen, ett brett dikesområde med tuff vegetation, vatten och diverse olika svårigheter för hundar och förare. Som vanligt var stämningen god i galleriet och bland de som haft oturen att få tacka för sig.

Kvar till dag två var nr 2 Meadowlark Victory - Janne Wiberg, nr 3 Meadowlark Garstang Blue – Birgitta Staflund Wiberg, nr 8 Yesrieves Omnia Vincit Amor – Nina Johansson, nr 9 Jaktkulans Tor – Tomas Söderström, nr 10 Seahill High Wind Twig’s Marsala – Helle Golstrup, nr 12 Meadowlark Ice Pick Willie – Camilla Blandin Johansson, nr 13 Andvikens In My Life – Harriet Almquist, nr 24 Drumgoose Klinkhammer – Birgitta Staflund Wiberg, nr 25 Stenbury Black Thunder – Gunni Widstrand och nr 26 Karriär´s Svea´s Linni – Tomas Söderström

Efter en tidig middag gick nog de allra flesta som fortfarande var kvar i provet till sängs, och jag gissar att drömmarna handlade om hundar med fasaner att fånga!

Söndagen bjöd på spänning och man kunde riktigt känna hur stämningen blev lite mer lågmäld och allvarlig. Bedömningen hårdnade betydligt och svårighetsgraden på apporterna likaså. Det var ett fint slutfält av hundar och förare.

I år gick bucklan till Danmark och Helle Golstrup med sin och Lars Mejlbys stjärna Seahill High Wind Twig´s Marsala. Som god tvåa kom Nina Johansson med Yesrieves Omnia Vincit Amor och trea blev Tomas Söderström med Jaktkulans Tor.

Några CoM delades också ut, till Karriärs Sveas Linni – Tomas Söderström och Stenbury Black Thunder - Gunni Widstrand.

En mängd vandringspriser delades, om dem läser ni på resultatsidan här på hemsidan.

Tack alla som såg till att mästerskapet blev lyckat; organisationskommittén, viltbärare, stewards, jaktledare, publik, flaggbärare, rapportörer och tävlande och tack till skyttar och domarna som såg till att rätt hundar hamnade på pallen. Vi tackar även @AragrimSweden för alla fina foton

Grattis igen till Helle och Lars!

/Kommunikationskommittén